Taloautomaatio

Suunnittelu & toteutus

Mielestämme yksilöllinen koti ansaitsee yksilöllisen taloautomaatiojärjestelmän, jolla rakennuksen kaikki talotekniikan toiminnot saadaan liitettyä saumattomasti yhteen. Näin niiden hallinta on vaivatonta – usein jopa täysin automaattista

Jokainen meiltä tilattu älytalo suunnitellaan ja toteutetaan aina mittatilaustyönä vastaamaan asiakkaan tarpeita viimeistä piirtoa myöten.

Järjestelmän teknisten toiminnallisuuksien lisäksi huolehdimme halutessasi myös toimittamamme ratkaisun visuaalisesta puolesta, kuten vaikkapa painikkeiden tai valaisimien soveltumisesta kokonaisuuteen yhteistyössä esim. sisustusarkkitehdin tai -suunnittelijan kanssa. Näin voimme taata, että toimittamamme kokonaisuus on kaikin puolin laadukas, tyylikäs ja se istuu kohteeseen täydellisesti.

Käytämme suunnittelemiemme älytalojen taloautomaatioratkaisujen perustana valmistajasta riippumatonta, maailmanlaajuisesti standardoitua KNX-tekniikkaa, joka on ylivoimainen markkinajohtaja kaikkialla maailmassa.

Toteutamme kaikentyyppisten KNX- ja Control 4-järjestelmien ohjelmoinnit ja käyttöönotot niin itse suunnittelemiimme ja toteuttamiimme, kuin toistenkin suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kohteisiin. Erityisosaamistamme ovat taloautomaatiojärjestelmien graafisten käyttöliittymien, visualisointien toteuttaminen.

Myönnämme kaikille ohjelmoillemme taloautomaatiojärjestelmille ohjelmointitakuun. Mikäli järjestelmäsi toiminnassa ilmenee ohjelmoinnista johtuvia vikoja, korjaamme ohjelmoinnin kuntoon veloituksetta.

Z

Toteutamme ohjelmointi-, käyttöönotto- ja muutostyöt mm. seuraaviin järjestelmiin:

 • KNX
 • Control 4
 • DALI
 • Modbus
 • DMX
 • IP ja IoT (internet of things)
 • Jablotron hälytinjärjestelmät (sertifioitu asennusliike)
Z

Hallitsemme sujuvasti mm. seuraavat visualisointiratkaisut:

 • DeltaDore Lifedomus
 • ABB EibPort
 • ABB ControlTouch
 • ABB ComfortTouch
 • Schneider Wiser For KNX
 • Zennio Z41 ja Z35
 • Control 4

KNX Mahdollisuudet

Valaistus

KNX:n näkyvin sovellus on valaistuksen ohjaus. Järjestelmän avulla voit ohjata valaistusta haluamiesi tilanteiden, läsnäolon, kellonaikojen tai vaikkapa kulloinkin vallitsevan päivänvalon mukaisesti. KNX-järjestelmällä on mahdollista ohjata mitä tahansa valaisimia niiden ohjaustavasta riippumatta.

LVI

Rakennuksen LVI-tekniikka voidaan liittää vaivattomasti osaksi taloautomaatiojärjestelmää. Näin voit hallita esimerkiksi lämmitystä, jäähdytystä, ilmanvaihtoa, sulanapitoja tai vaikkapa päävesijohdon venttiiliä kulloisenkin tarpeen mukaan, parantaen samalla asumismukavuutta, -turvallisuutta ja energiatehokkuutta.

Turvajärjestelmät

Taloautomaatio voidaan liittää osaksi rakennuksen turvajärjestelmiä. Esimerkiksi sähkölukituksen ohjaus, kulunvalvonta, hälytinjärjestelmät (esim. palo-, murto- ja vesivuotovalvonta) tai kameravalvonta saadaan liitettyä saumattomasti osaksi KNX-järjestelmää, mikä takaa turvallisen asumisen kaikissa tilanteissa.

Kulutuksen seuranta

KNX-järjestelmän avulla voidaan seurata esim. kiinteistön sähkön- tai vedenkulutusta, lämpötiloja, kosteuspitoisuuksia yms. ja liittää näihin erilaisia ohjauksia tai hälytyksiä. KNX:n avulla on mahdollista myös optimoida rakennuksen energiankulutusta jopa reaaliaikaisesti ostoenergian tuntihinnan tai vaikkapa aurinkopaneelien tuottaman sähkön määrän mukaisesti.

Audio & Video

Taloautomaation avulla saat kotisi audiovisuaalisuudesta täyden hyödyn irti. Oli kyseessä sitten monihuoneääniratkaisu, kotiteatterijärjestelmä, TV tai videotykki, voidaan se liittää osaksi KNX-järjestelmää juuri sinun tarpeidesi mukaan.

Hallinta

KNX-taloautomaatiojärjestelmän avulla voit hallita kiinteistösi toimintoja painikkeiden lisäksi yksinkertaisen graafisen käyttöliittymän kautta vaikkapa älypuhelimella tai tabletilla, tietoturvallisesti myös etänä.
Uusimpana trendinä taloautomaatiojärjestelmää on mahdollista hallita myös puheohjauksella esim. Amazon Alexa:n, Google Home:n tai Apple Homekit:in avulla.

Aurinkosuojaus

Markiisien, kaihtimien, verhojen yms. ohjaus onnistuu KNX:llä vaivattomasti. Voit esimerkiksi sulkea kaikki talosi verhot yhdellä napinpainalluksella nukkumaan mennessäsi.
Aurinkosuojauksen ohjaus voidaan parhaimmillaan toteuttaa jopa täysin automaattiseksi toimimaan vaikkapa auringonpaisteen, sateen tai tuulen mukaan.

Tilanteet

Hyvä KNX-järjestelmä pohjautuu pitkälti ns. tilanneohjauksiin, jotka ovat suurelta osin myös käyttäjän määriteltävissä. Esimerkiksi kotiin tullessasi voit yhdellä napinpainalluksella kytkeä vaikkapa hälytyslaitteiston pois päältä, sytyttää ennalta määrittelemäsi valaistuksen, tehostaa ilmanvaihtoa, laittaa mielimusiikkisi soimaan ja säätää lämmityksen miellyttäväksi.
Illalla nukkumaan mennessäsi yksi napinpainallus taas säätää talon ”yö-tilaan”, jolloin kaikki määritellyt valot sammuvat, liiketunnistimet sytyttävät yövalaistuksen mennessäsi vessaan, ilmanvaihto säätyy pienemmälle, verhot menevät kiinni jne.

OTA YHTEYTTÄ

Riku Morant

+358 50 444 9915
riku.morant@knxworks.com