Taloautomaatio

Suunnittelu & toteutus

KNX-suunnittelu ja KNX-ohjelmointi

Suunnittelemme, ohjelmoimme ja käyttöönotamme kaikentyyppiset KNX- ja Control 4-järjestelmät rautaisella ammattitaidolla, oli kyseessä sitten uudiskohde tai olemassa olevan järjestelmän muutos- tai laajennustyö.

Erityisosaamistamme ovat taloautomaatiojärjestelmien graafisten käyttöliittymien, visualisointien toteuttaminen.

Pitkä ja laaja-alainen kokemus alalta sekä KNX Partner- ja Control 4-sertifioinnit takaavat toimintamme korkean laadun kaikissa tilanteissa.

Z

Toteutamme ohjelmointi-, käyttöönotto- ja muutostyöt mm. seuraaviin järjestelmiin:

 • KNX
 • Control 4
 • DALI
 • Modbus
 • DMX
 • IP ja IoT (internet of things)
 • Jablotron hälytinjärjestelmät (sertifioitu asennusliike)
Z

Hallitsemme sujuvasti mm. seuraavat visualisointiratkaisut:

 • DeltaDore Lifedomus
 • Thinka
 • ABB EibPort
 • ABB ControlTouch
 • ABB ComfortTouch
 • Schneider Wiser For KNX
 • Control 4

Laadukas toteutus – takuulla.

Myönnämme kaikille ohjelmoimillemme taloautomaatiojärjestelmille ohjelmointitakuun. Mikäli järjestelmän toiminnassa ilmenee ohjelmoinnista johtuvia vikoja, korjaamme ohjelmoinnin kuntoon veloituksetta.

Huoletonta ylläpitoa.

Tarjoamme ohjelmoimiimme kohteisiin myös edullista kuukausimaksuperusteista ylläpitosopimusta. Tällöin muodostamme tietoturvallisen, salatun Tosibox-etäyhteyden taloautomaatiojärjestelmääsi. Sen ansiosta mahdolliset ongelmatilanteet ja esimerkiksi järjestelmään liittyvät muutokset voidaan hoitaa kustannustehokkaasti ja nopeasti etäyhteyden avulla ilman fyysistä käyntiä kohteessa. Kysy lisää ylläpitosopimuksestamme!

Mahdollisuudet

KNX-järjestelmä soveltuu kaiken tyyppisiin ja kokoisiin kohteisiin, niin uudisrakennukseen kuin saneerauskohteeseenkin.
Omakotitaloon, kerrostalohuoneistoon, rivitaloasuntoon, liiketilaan, teollisuushalliin, vapaa-ajanasuntoon.

Valaistus

KNX:n näkyvin sovellus on valaistuksen ohjaus. Järjestelmän avulla voit ohjata valaistusta haluamiesi tilanteiden, läsnäolon, kellonaikojen tai vaikkapa kulloinkin vallitsevan päivänvalon mukaisesti. KNX-järjestelmällä on mahdollista ohjata mitä tahansa valaisimia niiden ohjaustavasta riippumatta.

LVI

Rakennuksen LVI-tekniikka voidaan liittää vaivattomasti osaksi taloautomaatiojärjestelmää. Näin voit hallita esimerkiksi lämmitystä, jäähdytystä, ilmanvaihtoa, sulanapitoja tai vaikkapa päävesijohdon venttiiliä kulloisenkin tarpeen mukaan, parantaen samalla asumismukavuutta, -turvallisuutta ja energiatehokkuutta.

Turvajärjestelmät

Taloautomaatio voidaan liittää osaksi rakennuksen turvajärjestelmiä. Esimerkiksi sähkölukituksen ohjaus, kulunvalvonta, hälytinjärjestelmät (esim. palo-, murto- ja vesivuotovalvonta) tai kameravalvonta saadaan liitettyä saumattomasti osaksi KNX-järjestelmää, mikä takaa turvallisen asumisen kaikissa tilanteissa.

Kulutuksen seuranta

KNX-järjestelmän avulla voidaan seurata esim. kiinteistön sähkön- tai vedenkulutusta, lämpötiloja, kosteuspitoisuuksia yms. ja liittää näihin erilaisia ohjauksia tai hälytyksiä. KNX:n avulla on mahdollista myös optimoida rakennuksen energiankulutusta jopa reaaliaikaisesti ostoenergian tuntihinnan tai vaikkapa aurinkopaneelien tuottaman sähkön määrän mukaisesti.

Audio & Video

Taloautomaation avulla saat kotisi audiovisuaalisuudesta täyden hyödyn irti. Oli kyseessä sitten monihuoneääniratkaisu, kotiteatterijärjestelmä, TV tai videotykki, voidaan se liittää osaksi KNX-järjestelmää juuri sinun tarpeidesi mukaan.

Hallinta

KNX-taloautomaatiojärjestelmän avulla voit hallita kiinteistösi toimintoja painikkeiden lisäksi yksinkertaisen graafisen käyttöliittymän kautta vaikkapa älypuhelimella tai tabletilla, tietoturvallisesti myös etänä.
Uusimpana trendinä taloautomaatiojärjestelmää on mahdollista hallita myös puheohjauksella esim. Amazon Alexa:n, Google Home Assistant:n tai Apple Homekit:in avulla.

Aurinkosuojaus

Markiisien, kaihtimien, verhojen yms. ohjaus onnistuu KNX:llä vaivattomasti. Voit esimerkiksi sulkea kaikki talosi verhot yhdellä napinpainalluksella nukkumaan mennessäsi.
Aurinkosuojauksen ohjaus voidaan parhaimmillaan toteuttaa jopa täysin automaattiseksi toimimaan vaikkapa auringonpaisteen, sateen tai tuulen mukaan.

Tilanteet

Hyvä KNX-järjestelmä pohjautuu pitkälti ns. tilanneohjauksiin, jotka ovat suurelta osin myös käyttäjän määriteltävissä. Esimerkiksi kotiin tullessasi voit yhdellä napinpainalluksella kytkeä vaikkapa hälytyslaitteiston pois päältä, sytyttää ennalta määrittelemäsi valaistuksen, tehostaa ilmanvaihtoa, laittaa mielimusiikkisi soimaan ja säätää lämmityksen miellyttäväksi.
Illalla nukkumaan mennessäsi yksi napinpainallus taas säätää talon ”yö-tilaan”, jolloin kaikki määritellyt valot sammuvat, liiketunnistimet sytyttävät yövalaistuksen mennessäsi vessaan, ilmanvaihto säätyy pienemmälle, verhot menevät kiinni jne.

OTA YHTEYTTÄ

Riku Morant
Taloautomaatioasiantuntija

+358 50 444 9915
riku.morant@knxworks.com

Copyright © 2019 | KNX-Works Oy | Rekisteri- ja tietosuojaseloste