Taloautomaatio

Suunnittelu & toteutus

KNX-suunnittelu ja KNX-ohjelmointi

Suunnittelemme, ohjelmoimme ja käyttöönotamme kaiken tyyppiset KNX- taloautomaatiojärjestelmät rautaisella ammattitaidolla, olipa kyseessä sitten uudiskohde tai olemassa olevan järjestelmän muutos- tai laajennustyö.

Teemme myös olemassa olevien järjestelmien muutos-, vianhaku- ja korjaustyöt kaikkialla Suomessa lyhyelläkin varoitusajalla.

Erityisosaamistamme ovat taloautomaatiojärjestelmien graafisten käyttöliittymien, visualisointien toteuttaminen.

Pitkä ja laaja-alainen kokemus alalta sekä KNX Partner- sertifiointi takaavat toimintamme korkean laadun kaikissa tilanteissa.

Taloautomaatiosuunnittelu

Mielestämme yksilöllinen koti ansaitsee yksilöllisen taloautomaatiojärjestelmän, jolla rakennuksen kaikki talotekniikan toiminnot saadaan liitettyä saumattomasti yhteen. Näin niiden hallinta on vaivatonta – usein jopa täysin automaattista.
Suunnittelemme ja toteutamme jokaisen älytalon aina mittatilaustyönä vastaamaan täydellisesti juuri Sinun tarpeitasi.

Järjestelmän teknisten toiminnallisuuksien lisäksi huolehdimme halutessasi myös toimittamamme ratkaisun visuaalisesta puolesta, kuten vaikkapa painikkeiden tai valaisimien soveltumisesta kokonaisuuteen yhteistyössä esim. sisustusarkkitehdin tai -suunnittelijan kanssa. Näin voimme taata, että toimittamamme kokonaisuus on kaikin puolin laadukas, tyylikäs ja se istuu kohteeseen täydellisesti.

Käytämme suunnittelemiemme älytalojen taloautomaatioratkaisujen perustana valmistajasta riippumatonta, maailmanlaajuisesti standardoitua KNX-tekniikkaa, joka on ylivoimainen markkinajohtaja kaikkialla maailmassa.

Hälytinjärjestelmät suunnittelemme käyttäen väyläpohjaista Jablotronia, joka saadaan integroitua saumattomasti osaksi KNX-järjestelmiä.

Laadukas toteutus – takuulla

Myönnämme kaikille ohjelmoimillemme taloautomaatiojärjestelmille ohjelmointitakuun. Mikäli järjestelmän toiminnassa ilmenee ohjelmoinnista johtuvia vikoja, korjaamme ohjelmoinnin kuntoon veloituksetta.

Huoletonta ylläpitoa

Tarjoamme toteuttamiimme kohteisiin myös edullista kuukausimaksuperusteista ylläpitosopimusta. Tällöin muodostamme tietoturvallisen, salatun Tosibox-etäyhteyden taloautomaatiojärjestelmääsi. Sen ansiosta mahdolliset ongelmatilanteet ja esimerkiksi järjestelmään liittyvät muutokset tai päivitykset voidaan hoitaa kustannustehokkaasti ja nopeasti etäyhteyden avulla ilman fyysistä käyntiä kohteessa. Kysy lisää ylläpitosopimuksesta! 

Mahdollisuudet

KNX-järjestelmä soveltuu kaiken tyyppisiin ja kokoisiin kohteisiin, niin uudisrakennukseen kuin saneerauskohteeseenkin.
Omakotitaloon, kerrostalohuoneistoon, rivitaloasuntoon, liiketilaan, teollisuushalliin, vapaa-ajanasuntoon.

Valaistus

KNX:n näkyvin sovellus on valaistuksen ohjaus. Järjestelmän avulla voit ohjata valaistusta haluamiesi tilanteiden, läsnäolon, kellonaikojen tai vaikkapa kulloinkin vallitsevan päivänvalon mukaisesti. KNX-järjestelmällä on mahdollista ohjata mitä tahansa valaisimia niiden ohjaustavasta riippumatta.

LVI

Rakennuksen LVI-tekniikka voidaan liittää vaivattomasti osaksi taloautomaatiojärjestelmää. Näin voit hallita esimerkiksi lämmitystä, jäähdytystä, ilmanvaihtoa, sulanapitoja tai vaikkapa päävesijohdon venttiiliä kulloisenkin tarpeen mukaan, parantaen samalla asumismukavuutta, -turvallisuutta ja energiatehokkuutta.

Turvajärjestelmät

Taloautomaatio voidaan liittää osaksi rakennuksen turvajärjestelmiä. Esimerkiksi sähkölukituksen ohjaus, kulunvalvonta, hälytinjärjestelmät (esim. palo-, murto- ja vesivuotovalvonta) tai kameravalvonta saadaan liitettyä saumattomasti osaksi KNX-järjestelmää, mikä takaa turvallisen asumisen kaikissa tilanteissa.

Kulutuksen seuranta

KNX-järjestelmän avulla voidaan seurata esim. kiinteistön sähkön- tai vedenkulutusta, lämpötiloja, kosteuspitoisuuksia yms. ja liittää näihin erilaisia ohjauksia tai hälytyksiä. KNX:n avulla on mahdollista myös optimoida rakennuksen energiankulutusta jopa reaaliaikaisesti ostoenergian tuntihinnan tai vaikkapa aurinkopaneelien tuottaman sähkön määrän mukaisesti.

Audio & Video

Taloautomaation avulla saat kotisi audiovisuaalisuudesta täyden hyödyn irti. Oli kyseessä sitten monihuoneääniratkaisu, kotiteatterijärjestelmä, TV tai videotykki, voidaan se liittää osaksi KNX-järjestelmää juuri sinun tarpeidesi mukaan.

Hallinta

KNX-taloautomaatiojärjestelmän avulla voit hallita kiinteistösi toimintoja painikkeiden lisäksi yksinkertaisen graafisen käyttöliittymän kautta vaikkapa älypuhelimella tai tabletilla, tietoturvallisesti myös etänä.
Uusimpana trendinä taloautomaatiojärjestelmää on mahdollista hallita myös puheohjauksella esim. Amazon Alexa:n, Google Home Assistant:n tai Apple Homekit:in avulla.

Aurinkosuojaus

Markiisien, kaihtimien, verhojen yms. ohjaus onnistuu KNX:llä vaivattomasti. Voit esimerkiksi sulkea kaikki talosi verhot yhdellä napinpainalluksella nukkumaan mennessäsi.
Aurinkosuojauksen ohjaus voidaan parhaimmillaan toteuttaa jopa täysin automaattiseksi toimimaan vaikkapa auringonpaisteen, sateen tai tuulen mukaan.

Tilanteet

Hyvä KNX-järjestelmä pohjautuu pitkälti ns. tilanneohjauksiin, jotka ovat suurelta osin myös käyttäjän määriteltävissä. Esimerkiksi kotiin tullessasi voit yhdellä napinpainalluksella kytkeä vaikkapa hälytyslaitteiston pois päältä, sytyttää ennalta määrittelemäsi valaistuksen, tehostaa ilmanvaihtoa, laittaa mielimusiikkisi soimaan ja säätää lämmityksen miellyttäväksi.
Illalla nukkumaan mennessäsi yksi napinpainallus taas säätää talon ”yö-tilaan”, jolloin kaikki määritellyt valot sammuvat, liiketunnistimet sytyttävät yövalaistuksen mennessäsi vessaan, ilmanvaihto säätyy pienemmälle, verhot menevät kiinni jne.

KNX yleisesti

KNX on maailmanlaajuisesti standardoitu avoin talotekniikan ohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa kaikkien rakennuksen sähkö- ja talotekniikan eri osa-alueiden, kuten valaistuksen, kodinkoneiden, turvajärjestelmien ja LVI-tekniikan ohjaamisen yhdellä järjestelmällä.

Vastoin yleistä luuloa, kyseessä ei ole minkään tietyn valmistajan järjestelmä, vaan tällä hetkellä KNX-yhteensopivia komponentteja valmistaa jo liki 500 eri laitevalmistajaa maailmanlaajuisesti. Tämän ansiosta jokainen järjestelmä voidaan rakentaa vastaamaan täysin tilaajan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita esimerkiksi järjestelmän ominaisuuksien tai sisustukseen täydellisesti istuvien ohjauspainikkeiden osalta. Samasta syystä KNX-järjestelmää on mahdollista muokata ja laajentaa vaivattomasti tarpeiden mukaan koko järjestelmän elinkaaren ajan.

KNX-taloautomaatio soveltuu niin uudisrakennukseen kuin saneerauskohteeseenkin, olipa kyseessä sitten omakotitalo, kerrostalohuoneisto, rivitaloasunto, liiketila, teollisuushalli tai vapaa-ajanasunto.

Call Now ButtonSoita meille