Sähkö- ja

valaistussuunnittelu

Sähkösuunnittelu

Tuotan laadukkaat, yksilölliset sähkösuunnitelmat hyvässä vuorovaikutuksessa asiakkaan toiveita kuunnellen. 
Suunnitteluideologiani on, että asiakas saa kaiken kattavat sähkösuunnitelmat hankkeeseensa vaivattomasti yhdeltä taholta ja että kaikki hankkeeseen liittyvät sähkötekniset järjestelmät on ”sovitettu yhteen” jo ennen rakennusprojektin aloittamista.

Erityinen vahvuuteni suunnittelutyössä on laaja-alainen asennuspuolen työkokemus, minkä ansiosta tunnen suunnittelemani ratkaisut ja olen todennut ne toimiviksi myös käytännössä todellisissa asennusympäristöissä.

Toteuttamani suunnitelmat voivat sisältää kaikki hankkeen sähköistyksen osa-alueet:

Sähkösuunnittelu

Taloautomaatiojärjestelmän suunnittelu

KNX ja / tai Control 4

Valaistussuunnittelu

Telejärjestelmien suunnittelu, esim.

– yleiskaapelointiverkot
– lähiverkkoratkaisut (tukiasemat, aktiivilaitteet yms)
– antennijärjestelmät

Turvajärjestelmien suunnittelu, esim.

– kameravalvonta
– hälytinjärjestelmät
– sähköiset lukitusjärjestelmät
– ovipuhelinjärjestelmät

AV-järjestelmien suunnittelu, esim.

– monihuoneääniratkaisut
– kotiteatterijärjestelmät
– Control 4-järjestelmä AV-ratkaisujen liittämiseksi osaksi taloautomaatiota

Taloautomaatiosuunnittelu

Mielestäni yksilöllinen koti ansaitsee yksilöllisen taloautomaatiojärjestelmän, jolla rakennuksen kaikki talotekniikan toiminnot saadaan liitettyä saumattomasti yhteen. Näin niiden hallinta on vaivatonta – usein jopa täysin automaattista.
Suunnittelen ja toteutan jokaisen älytalon aina mittatilaustyönä vastaamaan täydellisesti juuri sinun tarpeitasi.

Järjestelmän teknisten toiminnallisuuksien lisäksi huolehdin halutessasi myös toimittamani ratkaisun visuaalisesta puolesta, kuten vaikkapa painikkeiden tai valaisimien soveltumisesta kokonaisuuteen yhteistyössä esim. sisustusarkkitehdin tai -suunnittelijan kanssa. Näin voin taata, että toimittamani kokonaisuus on kaikin puolin laadukas, tyylikäs ja se istuu kohteeseen täydellisesti.

Käytän suunnittelemieni älytalojen taloautomaatioratkaisujen perustana valmistajasta riippumatonta, maailmanlaajuisesti standardoitua KNX-tekniikkaa, joka on ylivoimainen markkinajohtaja kaikkialla maailmassa. 

AV-ratkaisujen perustana käytän Control 4-järjestelmää joko itsenäisenä tai osana isompaa KNX-järjestelmää.

Hälytinjärjestelmät suunnittelen käyttäen väyläpohjaista Jablotronia, joka saadaan integroitua saumattomasti osaksi KNX- tai Control 4-järjestelmiä.

Valaistussuunnittelu

Valaistussuunnittelussa panostan aina laadukkaaseen ja riittävään valaistukseen kohteen ominaispiirteet ja Sinun toiveesi huomioiden.
Tyypillisesti suunnittelen valaistuksen osana taloautomaatiojärjestelmällä varustettua rakennusta. Näin kykenen huomioimaan myös kaikki valaistuksen ohjaukseen liittyvät tarpeet ja sovittamaan valaistusratkaisut yhteen saumattomasti taloautomaatiojärjestelmän ohjausten kanssa saavuttaakseni parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Yhteensopivuustakuu

Myönnän kaikille toteuttamilleni suunnitelmille yhteensopivuustakuun.
Takaan, että kaikki kohteeseen suunnittelemani laitteet ja järjestelmät toimivat keskenään 100% varmuudella. 
Näin vältytään valitettavan usein vastaantulevalta ja tyypillisesti hyvin kalliilta tilanteelta, jossa rakennus on suunniteltu täyteen erilaisia laitteita ja järjestelmiä ja niiden keskinäistä yhteensopivuutta aletaan selvittelemään ensimmäistä kertaa vasta työmaalla rakennuksen käyttöönottovaiheessa.

Muista, että hyvissä ajoin toteutettu laadukas sähkö- ja valaistussuunnitelma takaa onnistuneen projektin, joka pysyy budjetissa!